A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту та культури
Куцурубська сільська рада

У Куцурубській громаді відзначили День української писемності та мови

Дата: 13.11.2018 13:29
Кількість переглядів: 27

  День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. 

В цей день  учні та вчителі  шкіл громади взяли участь у  шістнадцятому усеукраїнському радіо диктанті національної єдності.

Також учнівські, педагогічні та батьківські колективи Куцурубської та Парутинської шкіл долучилися до раптівки «Моє слово українською» (читання улюблених віршів), організованої Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти  з нагоди Дня української писемності та мови.

  

Протягом тижня у школах організовано проведення конкурсів авторських  віршів та творів  про  мову, інтелектуальних ігор – конкурсів знавців української мови «Рідну мову, рідне слово – знай і бережи!», годин єдності «Українська мова – мова єднання», турнірів знавців української мови «Звучи, рідна мово!», загальношкільних свят «Кожному миле його слово рідне» тощо.

                              

         У  шкільних бібліотеках організовано виставки  «Джерела українського слова», конкурси малюнків «Мову рідну пензликом малюю».  

Крім того, в День української писемності та мови, традиційно, розпочався І етап (шкільний) Міжнародного конкурсу  знавців рідної мови імені Петра Яцика.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень