A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту та культури
Куцурубська сільська рада

День Цивільного захисту в школах громади

Дата: 26.04.2018 16:56
Кількість переглядів: 34

У період з 23 по 27 квітня у всіх школах громади  проведено День Цивільного захисту.

 День ЦЗ  був завершальним етапом щорічного навчання учнів з курсу "Основ здоров’я", на якому закріплювались отримані теоретичні знання про небезпеки, що трапляються, або можуть виникнути на відповідній території, про їх причини, наслідки для людей і навколишнього середовища та відпрацьовувались практичні дії з особистої безпеки і захисту учнів під час надзвичайних ситуацій.

Розпочато День Цивільного захисту загальношкільними лінійками у всіх закладах освіти.

 Відбулися об’єктові тренування з евакуації учнів із будівлі школи у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру. Відпрацьовано питання безпечної поведінки в умовах надзвичайної ситуації та евакуацію із приміщень усіх працівників і дітей при оголошенні надзвичайної  ситуації. Окрім того, в Парутинській школі відбулося тренування учнів за сигналом "Увага, всім!", яка пройшла швидко і організовано. Свої дії показали члени ланки громадського порядку (командир – Дудкін О.М.).         

В Куцурубській школі, яка є опорним закладом з Цивільного захисту, з учнями 8-11 класів вчителем фізичної культури Савченком М.М., та вчителем предмету «Захист Вітчизни» Дубіною Р.В. проведено спортивну комбіновану естафету з елементами виконання нормативів, контрольних питань програми «Цивільного захисту».

Протягом тижня у навчальних закладах проводилися тематичні класні години у 1- 11 класах (за окремими планами) практичного спрямування, зокрема: ситуаційні ігри «Як уникнути небезпеки: безпечне користування газом», інтерактивні бесіди «Правила дорожнього руху», «Безпека на дорозі, правила для велосипедистів», «Резерви здоров’я», «Основні правила протипожежної безпеки під час відпочинку», бесіда – інструктаж «Небезпека продуктів згорання для організму»,  «Обережно! Обірвані електродроти» тощо. Діти отримали практичні поради з попередженні  дитячого травматизму.

Голова ланки пожежогасіння Корпан М.С. Дмитрівського НВК продемонстрував роботу вогнегасника. Голова ланки домедичної допомоги Разгуліна О.В. разом із членами ланки продемонстрували надання домедичної допомоги «потерпілому» із опіками та переломом.

  

У Острівському НВК було організовано виставку «Навколишнє середовище і людина» та огляд-конкурс фотогазет, листівок, плакатів на тему: «Захист людини у НС».

Зі всіма учнями проведено інструктажі з правил безпеки життєдіяльності, безпечного поводження зі знаряддями праці, тощо.

          Учні 8 - 11 класів шкіл громади переглянули документальний фільм «Ліквідація» до 30- ї річниці катастрофи на ЧАЕС.

День ЦЗ проводився без порушень навчального процесу: всі навчальні заняття проводились за розкладом (1-6 уроки). Були визначені напрямки проведення занять: "Пожежна безпека", "Надзвичайні ситуації”. Активно використовувались міжпредметні зв’язки для поглибленого вивчення факторів, що ініціюють надзвичайні ситуації (фізика, хімія, біологія тощо) .

   

  

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень