A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту та культури
Куцурубська сільська рада

«Вчителі англійської мови - агенти змін»

Дата: 02.02.2018 20:55
Кількість переглядів: 34

     В рамках реформування системи освіти та впровадження проекту  «Нова   українська школа» Міністерство освіти і науки України спільно з Британською   Радою в Україні  ініціювали реалізацію програми «Вчителі англійської мови -     агенти змін».

Мета програми: покращення якості викладання англійської мови в Україні; підготовка тренерів з англійської мови, які будуть надавати методичну допомогу вчителям англійської мови в області.

З поданих 600 заявок пройшли конкурсний відбір 75 педагогів з різних областей,  5 вчителів з Миколаївської області, серед них і Каргіна Олександра, вчитель Куцурубської ЗОШ І-ІІІ ст.. імені Т.Шевченка Куцурубської сільської ради ОТГ.

 З учасниками програми спілкувалися заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, головний спеціаліст сектору мовної політики МОН Оксана Коваленко, секретар українського відділення Міжнародної асоціації вчителів англійської мови як іноземної (IATEFL) Олександр Шаленко.

Після проходження інтенсивного курсу «агенти змін» Каргіна О.В.  отримала сертифікат, який підтверджує статус Тренера.

З метою обміну набутим досвідом вчитель провела тренінг “Success 4 Skills. Understanding and Promoting 21st century skills”, який відбувся на базі  загальноосвітньої школи №2 м. Очаків.

Як стверджував відомий соціолог та футуролог Елвін Тоффлер «У ХХІ столітті неграмотні не ті, хто не вміє читати і писати, а ті, хто не вміє вчитися, а ще -  забувати те, чого  навчився, й перевчатися». 

Чотирьохгодинний тренінг, насичений новою інформацією, активною роботою учасників та постійною співпрацею, підтвердив, що більшість вчителів англійської мови готові до змін відповідно до потреб Нової української школи. 

Під час тренінгу вчителі  Очаківського району та м. Очаків навчилися визначати навички 21 століття, які ефективно впроваджуються зараз в освіті.   Це навички ефективного спілкування та вміння працювати в команді, вміння критично мислити і вирішувати проблемні питання.  Сучасні учні потребують саме таких навичок,  адже, щоб працювати в інформаційну епоху, вони повинні  вміти критично мислити, творчо вирішувати проблеми, зрозуміло пояснювати свою думку, засвоювати мінливі технології та орієнтуватись у стрімкому інформаційному потоці. Швидкі зміни в нашому світі вимагають від учнів бути гнучкими, брати на себе ініціативу та бути лідерами, а також створювати щось нове та корисне.

А вчителям необхідно створити умови та показати учням як розвивати ці навички, як швидко пристосовуватися в новому середовищі, знаходити інформацію, аналізувати її.

    

    

Дякуємо завідуючому ММК м.Очаків Тарабану В.А. та директору ЗОШ №2 м.Очаків за допомогу в організації проведення вступного тренінгу для вчителів англійської мови. 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень