A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту та культури
Куцурубська сільська рада

«Музичний світ тварин»

Дата: 28.03.2019 10:47
Кількість переглядів: 63

  23  березня на музичному відділенні Куцурубської школи мистецтв відбувся відкритий академконцерт, у якому взяли участь учні викладачів Кулеченко О.Є., Шевченко Г.Ф. (клас фортепіано), Коршунової Н.В. (клас народних інструментів), Чудної Н.С. (клас гітари). За традицією, такі концерти мають певну тематику. Тема цього концерту – «Музичний світ тварин».

      Нас повсюди оточує різноманітний, безмежний, неповторний світ живої природи. Це пишні гіллясті дерева, дивовижна краса квітів, барвисті метелики, пернаті птахи і звісно наші чотириногі друзі – тварини.

     А як же музика їх зображує? Які засоби виразності, музичні фарби використовують композитори у своїх творах про тварин?

    Своїми виступами юні музиканти змогли переконати глядачів, що музика може все: передати важку ходу ведмедя або слона, веселі стрибки танцюючих жабенят, легкі, як подих рухи метелика, величаву  ходу пави та багато чого іншого. Потрібно тільки дуже уважно слухати музику! Музичні образи тварин доповнили серйозні та жартівливі вірші.

     Порадував своїм виступом фортепіанний ансамбль у складі Бохни Валерії, Кондратенко Юлії, Цюник Крістіни, Федорової Катерини (клас викладача Шевченко Г.Ф.).

     На завершення концерту у виконанні Федорової Катерини прозвучала пісня О.Пахмутової на слова Р.Рождественського «Просьба». Це пісня-заклик до людства берегти природи, перед якою ми у великому боргу.

                «Ведь небо без птиц – не небо,

                 А море без рыб – не море,

                 А Земля без зверей – не Земля!»

    Ми ще раз переконалися, що музика приносить не тільки естетичне задоволення, але й робить нас добрішими, вчить любити і поважати світ живої природи.

  

 

 

Шевченко Г.Ф., директор Куцурубської школи мистецтв


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень