A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту та культури
Куцурубська сільська рада

Засідання методичного об"єднання вихователів дошкільних закладів освіти

Дата: 24.02.2018 19:25
Кількість переглядів: 60

    Відповідно до плану роботи  методичного кабінету відділу 21 лютого 2018 року на базі Іванівського дошкільного навчального закладу  «Ромашка» відбувся семінар-практикум вихователів закладів дошкільної освіти Куцурубської сільської ради ОТГ за темою «Навчання дітей розповіді за картинами в умовах закладу дошкільної освіти з використанням інноваційних технологій».

Заняття на тему «Розповідь за картиною «Взимку на прогулянці»» із вихователями ЗДО, які виконували ролі дітей, провела вихователь Іванівського дошкільного навчального закладу «Ромашка»   Поколюк   Олена Леонідівна. Учасники семінару із задоволенням виконували завдання із застосуванням елементів різних інноваційних технологій.

Зокрема, прослуховували вірш під музику А. Вівальді за методикою звукових асоціацій з ейдетики. Методика Глена Домена була використана для знайомства із зимовими явищами природи. Також було представлено один із способів вивчення вірша із застосуванням карткових схем за методикою мнемотехніки.

Основна частина заняття  - розповідь за картиною - проводилася із застосуванням методики А.М. Богуш, Н.В.Гавриш, яка  була представлена в методичній розробці «Розповідаємо разом. Навчання молодших дошкільників розповіді за змістом сюжетних картин».

Підготовку до розгляду картини  провели за допомогою опису схематичної «білої картини» із використанням друдлів із ейдетики, а опис зимового одягу пройшло у формі гри за методикою ТРВЗ. Фарби для розмальовки картини «вихованці» знаходили за підказками міні-квесту.

Протягом засідання керівник методичного об’єднання вихователів ЗДО Шереметова Л.Г. та вихователь Поколюк О.Л. розповіли про особливості застосування кожної із використаних інноваційних технологій, дію яких кожен вихователь-учасник семінару-практикуму випробував на собі.

         На ярмарку педагогічних ідей «Інноваційні технології в роботі вихователя» свій досвід роботи презентували всі учасники заходу. 

Пацера Тетяна Миколаївна, вихователь Червонопарутинського ДНЗ «Перлинка»,  ознайомила колег із методикою сталого розвитку, із освітнім проектом «Друге життя речей» та навчальним курсом «Дошкільникам – освіта для сталого розвитку», розрахованим на дітей 5-6 річного віку.  

Вихователь Куцурубського ДНЗ «Зірочка» Кулава Галина Георгіївна розповіла про досвід застосування коректурних таблиць, що представляють собою матрицю, яка складається з предметних картинок, дібраних за тематичним принципом.  

Шереметова Людмила Григорівна, вихователь Іванівського ЗДО продемонструвала колегам виготовлений разом із вихованцями лепбук на тему «Зима. Вихователь Черепова Ірина В’ячеславівна розповіла про свій досвід роботи за методикою Мотессорі

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень